Nadstreški

Eleganca nad vašo glavo!

Steklena kritina

Stekleni nadstreški na trgu načeloma niso nič novega ali inovativnega. Velja pa še vedno za eno izmed najbolj elegantnih in hkrati racionalnih rešitev. So pa tekom časa postali nekoliko bolj dosegljiva izvedba. Njihove glavne prednosti pred ostalimi kritinami so propustnost svetlobe/prosojnost, večen nespremenljiv izgled zaradi samega materiala (ne porumeni ali izgubi na sijaju), ter seveda večno moderen minimalističen videz. Stekleno kritino lahko montiramo na vse vrste že pripravljenih konstrukcij (kovisnske, inox ali lesene), pri sistemu visečih nadstreškov okovje nabavimo mi. Na voljo iamamo tudi nekaj čisto novih premium sistemov vpetja samo v fasado brez dodatnih palic ali drugih pritrditvenih ročic.

Steklo katero se uporablja za pokrivanje je 8-16mm debeline. Lahko je kaljeno, lepljeno ali kaljeno in lepljeno steklo. Širina posameznih kosev narekuje debelino, ta pa potem narekuje ceno. Zato je zelo pomembno kakšno konstrukcijo imate pripravljeno. Nekako priporočamo širino segmentov do 100cm da je potem vložek denarja in izbira materialov optimalna. Na voljo smo vam za kakršno koli svetovanje že preden se lotite same konstrukcije. Po dolgoletnih izkušnjah z montažo vseh vrst steklenih nadstreškov vam lahko svetujemo kaj je smiselno in kaj ne glede na vaše želje, zmožnosti in situacijo katero imate.

Steklena streha na že pripravljene konstrukcije

  • Konstrukcija je lahko lesena, kovinska ali iz INOXa. Pri kovinskih ali INOX varaiantah imamo v povezavi z našimi kooperanti tudi možnost izvedbe celotnega projekta.
  • Priporočena širina špirovcev zaradi naleganja stekelnih površin je vsaj 6-6,5cm, idealno je 8cm.
  • Debelina stekla je največkrat 8 ali 10mm. To lahko pomeni 8mm enojno kaljeno steklo ali 4+4/5+5 lepljeno steklo. Premium varianta je seveda še lepljeno in kaljeno steklo.
  • Vrste stekel so lahko Float prozorno, Optiwhite (vision clear) brezbarvno, Satinirano mat ali tonirano (rjavo, sivo, zeleno,modro).
  • Stiki so prekriti z steklitvenimi alu profili kateri vsebujejo: podloga, profil za pritrditev z gumitesnili in pokrivna maska katero plastificiramo/pobravamo v željeno barvo po RAL lestvici.
  • Zaradi boljšega iztekanja vode je potrebno upoštevati tudi previse na prednji in stranskih stranicah. Iz tega razloga imata tudi prvi in zadnji kos stekla izvrtine.

Viseči stekleni nadstreški

  • Sistemi konstrukcije so izključno iz INOXa katere imamo tudi v ponudbi. Pri teh konstrukcijah je treba paziti na kvaliteto in ceno. Saj varirata obe za precejšnjo vrednost. Na trgu je ogromno proizvajalcev kateri imajo pretirane cene in zato tudi cena končnega izdelka gre v višave. Mi vam ponujamo optimalno varianto katero imamo preizkušeno in z katero so ljudje zadovoljni.
  • Ob steni je možen profil za skrito tesnenje ali nosilci kateri potem zahtevajo silikoniranje ob fasadi (zna biti delikatno pri določenih stukturah fasade).
  • Sidranje nosilcev ali profila skozi fasado (stiropor) je stalna praksa. Lažje sicer je če si podkonstrukcijo pripravite že prej saj naknadno potem to samo stane dodatno.
  • Vrste stekel so lahko Float prozorno, Optiwhite (vision clear) brezbarvno, Satinirano mat ali tonirano (rjavo, sivo, zeleno,modro).

 

Konzolni stekleni nadstreški

stekleni nadstreški

Konzolni stekleni nadstreški so nekaj med visečimi in tistimi z celotno konstrukcijo (stebri, prečkami itd.). Konzole imate lahko svoje ali vam jih pa damo mi izdelat. Izdelane so iz INOXa ali kovine. Pomembno je če želite skrito pritrjevanje, da o tem razmišljate pred fasado saj naknadno tega ni moč več skriti. Takrat je možno samo sidrati z navojnimi palicami skozi fasado ali izdelavo nekih pritrditvenih podkonstrukcij da dobimo nivo fasade. V vsakem primeru pa so pritrditveni elementi vidni.

Primerna stekla so enaka kot za prejšnji dve opciji steklenih nadstreškov.

stekleni nadstreški
stekleni nadstreški

Postopek Naročila

b

IZDELAVA PONUDBE

Za izdelavo ponudbe od vas potrebujemo dimenzije željene strehe, podatek o morebitni konstrukciji, lokacijo zaradi izmer in montaže ter steklo h kateremu se nagibate. Po teh podatkih lahko izdelamo precej točno ponudbo.

IZMERE

Po potrjeni ponudbi iz vaše strani se dogovorimo za termin natančnih izmer na objektu. Takrat tudi dorečemo vse potrebne detajle. V kolikor po izmerah nastanejo kakšne razlike se naredi čistopis ponudbe. V tem času je tudi dobro da imate izbrano barvo za profile če so v ponudbi.

IZDELAVA STEKEL

Steklo začemo izdelovati najprej. To pomeni 5-7 dni odvisno od vrste in tehnike. Vzporedno se tudi pripravljajo profili ali INOX elementi katere še imamo čas po potrebi tudi naročiti. Ko imamo steklo in potrebne dodatne pritrditvene materiale pripravljene se slišimo za termin montaže.

MONTAŽA

Ker so navadno stekleni nadstreški kar veliki in posledično večja stekla katera imajo sovojo težo se izvede montaža z večimi monterji. Po potrebi pripeljemo s seboj tudi delovni oder. O vseh detajlih glede posebnosti posamičnih montaž se dogovorimo že na izmerah, če ne pa kasneje po telefonu.

Ne odlašajte!

Zahtevajte svojo ponudbo!

Hitro povpraševanje!

Steklarstvo Zelko

steklarstvo-zelko@siol.net

025849980

KDO SMO

Steklarstvo Daniel Zelko s.p.

Grossmanova ulica 2, 9240 Ljutomer

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Vam je stran všeč? Delite jo naprej!

Vsaka dodatna prepoznavnost je za nas ključnega pomena. Stane Vas le en klik! Hvala Vam!

Shares