steklene ograje

Diamant vašega doma!

Ograje z INOX konstrukcijo – steklo kot polnilo

Inox in steklo vedno znova dokazujeta svojo vzajemno lepoto.

Stekla ki služijo kot polnilo imajo dve možnosti. Lepljeno ali kaljeno varnostno steklo. Priporočljiva debelina je 8 ali 10mm. Pri tem je treba upoštevati varnostno pravilo: če konstrukcija zajema zgornjo povezovalno palico lahko uporabimo kaljeno stekel, če ne mora biti lepljeno steklo. Lepljeno steklo namreč ostaja v enem kosu tudi ob morebitnem lomu, medtem ko kaljeno ne. Drugi vidik je pa ta če ima konstrukcija vpetje za steklo z izvrtinami. V kolikor ima steklo izvrtine je ranjeno in mora biti kaljeno – ojačano. Lepljenka nekaljena lahko poči sama od sebe, če jo preveč pritegnemo ali pri premikih konstrukcije (fizično ali temperaturne razlike pri zunanjih razmerah).

 • Enojno kaljeno steklo je lahko Float prozorno, Optiwhite (vision clear), Satinato jedkano, barvno tonirano steklo (zeleno, rjavo, sivo, modro), neprosojno emajlirano steklo v željeno RAL barvo, steklo z vzorcem.
 • Lepljena stekla so z prozorno ali mat folijo
 • Nosilci in konstrukcija so v brušeni ali sijaj varianti. Tip konstrukcije po želji naročnika.

Opomba: Samih konstrukcij ne izdelujemo.

steklene ograje
steklene ograje

Samostoječe steklene ograje v profilu

Posebnost teh ograj je edinstven videz masivnega samostoječega stekla. Vsakodnevno jih videvamo v večjih trgovskih centrih in prestižnejših poslovnih prostorih. Kar je bilo včasih nedosegljivo domači rabi je danes že nekaj povsem dosegljivega. Taki sistemi se uporabljajo za zunanje balkone, terase, notranje galerije in podeste. Tudi za francoske balkone v kolikor imate trdne police z dovolj prostora. Steklo je Striktno 8+8 kaljeno in lepljeno varnostno steklo (skupaj 16mm). Vpetje, katero se v celoti izvede z sidranjem spodaj. Imamo na voljo več tipov profilov ali nosilcev za različne načine vpetja. Ko nam je znana situacija vam priporočamo katerega je najbolj smiselno uporabiti. Z temi sistemi imamo kar nekaj izkušenj in z njimi tudi dosegamo dobre rezultate.

 • Velika izbira sistemov profilov/nosilcev za različne situacije. V osnovi so iz aluminija EV1 izvedba (eloksiran aluminij).
 • Steklo lepljeno in kaljeno 8+8mm je lahko Float prozorno, Optiwhite (vision clear) brezbarvno, tonirano (zeleno, sivo, rjavo, modro) ali emajlirano neprosojno v željeno barvo po RAL lestvici.
 • PVB folija je prozorna ali mat
 • Zgornji profil/držalo je opcijski – ni nujen. Se pa zgodi, da zaradi neravnih tal, z njim potem poravnamo stekla.

Steklene ograje točkovno vpetje

Točkovno vpeta ograja v celoti iz stekla je nedvoumno kraljica steklenih ograj. Gre za sistem sidranja točkovnih nosilcev v nosilno ploščo. Zaradi vertikalnega razmaka med nosilci potem ograja stoji trdno. Za optimalno varnost mora mora biti minimalni razmak med nosilci vsaj 11-12cm. Sistem se uporablja za stopnice, galerije, podeste, terase balkone in francoske balkone. Kljub videzu je to ena najbolj trdnih in ojačanih steklenih ograj.

Posebnost teh steklenih ograj so tudi vse neprave oblike in prilagoditve katere dopušča. Vedno znova so ti sistemi eni največjih ampak hkrati tudi najboljših izzivov katerih se lotimo z največjim veseljem. Pogled na končen izdelek po montaži je tudi za nas vsakokrat neprecenljiv. Taki projekti zahtevajo namreč izjemno natančnost, veliko znanja in izkušenj. To seveda pomeni tudi za nas ogromno odgovornost. V zadnjih letih smo izpopolnili svoje znanje saj je povpraševanje po teh sistemih vedno večje, kar nas seveda veseli. Zaradi izkušenj našim naročnikom lahko ponudimo res top izvedbo. Jasno je da so to ograje višjega cenovnega razreda, kar pa ne pomeni da ni dosegljivo. Zato vam priporočamo, da nas kontaktirate.

 • Nosilci so možni iz INOXA brušeno/sijaj ali aluminija. Premer je 45-50mm. Dolžino sidra prilagodimo situaciji (standard je 6-10cm v ploščo). Standardni odmik je 30mm, se pa lahko prilagodimo.
 • Steklo lepljeno in kaljeno 8+8mm je lahko Float prozorno, Optiwhite (vision clear) brezbarvno, tonirano (zeleno, sivo, rjavo, modro) ali emajlirano neprosojno v željeno barvo po RAL lestvici.
 • PVB folija je prozorna ali mat
 • Zgornji profil/držalo je opcijski – ni nujen. Se pa zgodi, da zaradi sten, z njim potem poravnamo stekla.
steklene ograje

POSTOPEK NAROČILA

b

IZDELAVA PONUDBE

Za izdelavo ponudbe za steklene ograje od vas potrebujemo dimenzije stopnišča, podesta ali terase/balkona, željen sistem ograje, lokacijo zaradi izmer in montaže ter seveda k kateremu steklu se nagibate. Po teh podatkih lahko izdelamo precej točno ponudbo.

IZMERE

Po potrjeni ponudbi iz vaše strani se dogovorimo za termin natančnih izmer na objektu. Takrat tudi dorečemo vse potrebne detajle. V kolikor po izmerah nastanejo kake razlike se naredi čistopis ponudbe. Do nekih razlik lahko pride pri nepravih oblikah.

IZDELAVA STEKEL

Najprej izdelamo računalniške skice v merilu 1:1. Po teh skicah potem izdelamo stekla z visoko natančnostjo. V kolikor gre za zahtevnejše sisteme ali vsebujejo veliko okovja se dogovorimo za točen rok dobave po tem ko izvemo kako bo dobava materiala.

MONTAŽA

Montaža se lahko izvede v eni ali dveh etapah. Odvisno od zahtevnosti projekta. Včasih najprej zmontiramo okovje in potem pritrdimo gor še stekla. V primeru inox konstrukcije še posebej saj je dela že z samo konstrukcijo veliko.

Že veste katero ograjo želite?

Ne glede na to kakšen je odgovor nas le kontaktirajte! Tukaj smo zato, da pomagamo!

Hitro povpraševanje!

Steklarstvo Zelko

steklarstvo-zelko@siol.net

025849980

KDO SMO

Steklarstvo Daniel Zelko s.p.

Grossmanova ulica 2, 9240 Ljutomer

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Vam je stran všeč? Delite jo naprej!

Vsaka dodatna prepoznavnost je za nas ključnega pomena. Stane Vas le en klik! Hvala Vam!

Shares