Kuhinjska Stekla

Duša vaše kuhinje!

Zakaj ravno steklo v kuhinji?

Steklo kot material je v zadnjih letih prišlo v večinoma vse prostore naših domov. Poglavitni razlog za to je izjemno eleganten videz ki ga oddaja. Vendar pa to ni edini razlog.

V kuhinji se je steklo uveljavilo na frontah pohištva, aparatih in seveda kot alternativa ploščicam na zidu. Od vseh danes možnih ozadij v kuhinji je steklo daleč najhvaležnejše in zato so kuhinjska stekla trenutno najboljša izbira.

Steklo je gladek material, kateri zaradi časa ne izgubi na obliki, trdnosti ali videzu. Ob rednem čiščenju je vedno kot novo. Kuhinjska stekla so izdelana iz kosev v celoti in zato nimajo rež (fug).

%

Prihranek časa pri čiščenju

Kakšna kuhinjska stekla vam ponujamo mi?

Opažamo, da se na trgu pojavlja marsikatera alternativa temu kar mi rečemo kuhinjsko steklo. Navadno gre za nižanje cene na račun kvalitete, trdnosti, obstojnosti ali debeline. Pa se splača?

S stekli za kuhinjo se ukvarjamo že vrsto let, mirno lahko rečemo že od takrat ko so prišle na trg. To pomeni da smo razvijali tehnike in šli skozi marsikatere procese v tem času, da iz bogatih izkušenj lahko povemo kaj je smiselno in kaj ne.

Izdelujemo jih izključno iz 6mm Optiwhite (Vision Clear) ESG kaljenega varnostnega stekla. Optiwhite steklo se od navadnega loči po tem da je izdelan brez primesi svinca kar pomeni, da nima zelenkastega odtenka kot ga imajo navadna Float stekla. To steklo potem pobarvamo enobarvno ali na njo apliciramo nalepko z željenim motivom. Tehnična omejitev je samo pri štedilnikih na trda goriva, kjer fototapeta ni priporočljiva zato v tem primeru delamo enobarvno oblogo vsaj v tistem predelu.

Enobarvna Kuhinjska stekla

Ljudje se pretežno odločajo za enobarvne obloge ker želijo eleganten minimalističen videz kuhinje. Izberejo barvo katera je že v kuhinjskem pohištvu ali barvo stene za kuhinjo. Drugi razlog zakaj se naročniki odločajo za enobarvno varianto je strah pred naveličanjem motiva. Tretji razlog pa je preprosto cena. Namreč razlika v ceni glede na oblogo z motivom je 20%. Statistični podatek koliko kuhinj Izdelamo enobarvnih izmed vseh je trenutno 22%.

Barvamo jih z epoksi barvami ki so zelo obstojne. Barva se v odtenke po RAL karti katere lahko izbirate na sliki desno. Tukaj je na voljo samo vpogled v karto, drugače imamo vedno na izmere s seboj fizično paleto, da lahko iščemo tisto res pravo nianso. Zaradi Optiwhite stekla, katerega striktno uporabljamo za stekla v kuhinji, potem tudi barva ostaja enaka izbrani.

  • DELEŽ CENE ENOBARVNE VARIANTE GLEDE NA STEKLO Z MOTIVOM 80% 80%
  • DELEŽ IZDELAVE ENOBARVNIH KUHINJSKIH OBLOG 22% 22%

TRENUTNO ŠTEVILO VZORCEV NA IZBIRO

Kuhinjska stekla s fotomotivom

Stekla z motivom ostajajo najbolj zaželjena varianta. Predvsem zaradi števlinih možnosti motivov in personalizacije željenih slik samo za vašo kuhinjo. Kuhinjsko steklo z motivom kuhinjo poživi in ji daje končno sliko zato je ključnega pomena kateri vzorec izberete.

Ljudje izbirajo motive po dveh ključih. Prvi je poživitev kuhinje kjer izberejo motiv v nekih čisto drugih barvah da razbijejo monotonost prostora. Druga varianta je pa izbira motiva v barvah kuhinje, tal ali sten da se lažje zlije z prostorom in ni tako vpadljiva.

Motive striktno prilagajamo vašim željam in ambientu kuhinje. To pomeni: večamo, manjšamo, premikamo, sestavljamo, itd. Noben motiv ne gre v print pred vašo potrditvijo. Tako dosegamo to, da je  je kljub enakim motivom vsaka kuhinjska obloga nekaj posebnega.

POSTOPEK DELA

b

IZDELAVA PONUDBE

Za izdelavo ponudbe od vas rabimo dimenzije kosev stekla, število vtičnic ter podatek o morebitnih izrezih (napa, okenske police), lokacijo zaradi izmer in montaže ter ali gre za enobarvno varianto ali z motivom. Po teh podatkih lahko izdelamo precej točno ponudbo.

IZMERE

Po potrjeni ponudbi iz vaše strani se dogovorimo za termin natančnih izmer na objektu. Takrat tudi dorečemo vse potrebne detajle. V kolikor po izmerah nastenjo kake razlike se naredi čistopis ponudbe. v tem času je tudi dobro da imate vzorec ali barvo že izbrano.

IZDELAVA STEKEL

Steklo začemo izdelovati najprej. To pomeni, da imamo za barvo ali motiv še časa 5-7 dni. V tem času vam naredimo tudi natančen računalniški osnutek izbranega motiva in vam ga pošljemo v potrditev. Tukaj potem lahko naredimo še kake spremembe po vaši želji. Po vaši potrditvi gre tapeta v print.

MONTAŽA

Pri tapetah se po apliciranju na steklo mora nalepka še 48 ur sušiti. Ko končano oblogo pregledamo, da ni kakih napak se dogovorimo za termin montaže. Montaža poteka hitro in čisto. Steklo se po robih in spodaj lično in nevidno zasilikonira. Stekla po montaži 12 ur ne smete čistiti.

Smo vas že prepričali?

Še ne?

Kaj pa če vam povemo še, da imamo dobro ceno?

Hitro povpraševanje!

Steklarstvo Zelko

steklarstvo-zelko@siol.net

025849980

KDO SMO

Steklarstvo Daniel Zelko s.p.

Grossmanova ulica 2, 9240 Ljutomer

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Vam je stran všeč? Delite jo naprej!

Vsaka dodatna prepoznavnost je za nas ključnega pomena. Stane Vas le en klik! Hvala Vam!

Shares